Fakültemiz İktisat Bölümü 4.sınıf öğrencisi Özge Şerife KARASU ve SBKY 2.sınıf öğrencisi Güleç YILMAZ, 11-13 Mart 2022 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 2.Antalya Diploması Forumu’na katılmıştır. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen geniş katılımlı forumun bu yılki teması “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” olarak belirlenmiştir. Üniversite öğrencilerinin de katılım sağladığı Forum’da üniversitemizi Özge Şerife KARASU ve Güleç YILMAZ temsil etmiş ve kendileri için gurur veren bir deneyim yaşamışlardır.

Bilindiği gibi Antalya Diplomasi Forumu, çok sayıda ülke temsilcilerinin katılımıyla düzenlenmekte ve geleceğin diplomat adaylarını yetiştirme amacı gütmektedir. 2.Antalya Diplomasi Forumu’nda diplomasinin inceliklerini, uluslararası ticaretin işleyişini, geri kalmış ülkelerin yaşadığı sorunları, ülkemiz dahil tüm dünyanın Covid-19 pandemisi sürecinde aldığı kötü etkileri, dünyanın çeşitli bölgelerinde süren terörizm illeti ve bununla başa çıkma yollarını ele alan konuşmalar yapılmıştır

Bu yıl 2.si düzenlenen Forum’a, halen savaşmakta olan Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da katılmışlar ve savaşın başından bu yana ilk defa bu forumda Türkiye’nin çabaları sonucunda bir araya gelmişlerdir.